fbpx

Kickstart voor naasten 

Een 5-delige podcastreeks met alle do’s en don’ts die jou verder gaan helpen.

Als naaste van een verslaafde ben je een duizendpoot die elke dag weer bezig is om de boel draaiende te houden. Je doet wat je doet omdat je zo graag wilt dat het gezellig is bij jou in huis, want een fijne sfeer daar houd jij van.

Alleen is die fijne sfeer bij tijd en wijle heel ver te zoeken. Maar als het dan even goed gaat, dan verlang je naar meer. Je zou zo graag je geliefde verslaafde willen helpen.

Maar hoe kan je hem of haar nou het beste helpen? Zonder dat het ten koste gaat van jouw eigen levensgeluk of de kleine geluksmomenten die je nu nog hebt met je overige familieleden en vrienden. Die momenten wil je echt niet kwijt, sterker nog, daar wil je meer van.

 

 

Niet dromen maar DOEN!

Er is al zoveel aandacht naar de verslaafde gegaan. Waarschijnlijk heb jij ook heel lang gedacht dat hij/zij degene is die in actie moet komen. Natuurlijk heb je hartstikke gelijk, alleen doet die ander niet precies wat jij denkt dat er nodig is. Het is de kunst om anders naar de situatie te gaan leren kijken. Jij weet allang dat je de ander niet kan veranderen. Je kan alleen iets doen aan de manier waarop jijzelf met de situatie omgaat. Dat blijkt in de praktijk alleen een enorme klus te zijn. Vaak bekruipt je zelfs het gevoel dat, een leven zonder verslaving, echt een ver-van-je-bed-show is. Maar dat is het zeker niet. Je hebt alleen wel de juiste kennis, de juiste tools en de juiste support nodig. Daar helpen wij je bij! 

 

 

Je wilt nu écht dat er iets verandert!

 

Herken je dit?

Het maakt je radeloos dat verslaving ook jóuw leven zo beheerst
Je bent veel te veel en veel te vaak aan het piekeren over het gebruik/gedrag van die ander
Je bent heel goed in zorgen voor die ander en vergeet jezelf nog veel te makkelijk
Je vraagt je regelmatig af of de verslaafde wel eerlijk tegen je is
Je bent steeds aan het controleren wat de ander wél of juist níet aan het doen is
Je weet dat je eigenlijk je grenzen moet aangeven, maar weet niet goed hoe
Je hebt heel lang gehoopt dat het vanzelf goed zou komen, maar ziet in dat er niet genoeg verandert
je schaamt je voor het feit dat een geliefde van jou zo worstelt met verslaving

Je bent het waard om NU voor jezelf te zorgen

 

Jij hebt al van alles geprobeerd, maar niets lijkt te helpen.  Je wordt overmand door angst als je aan de verslaving denkt. Diep van binnen weet je dat er iets anders nodig is. Zo kan het echt niet verder. 

Maar hoe dan wel? Wat moet er nou precies anders? Hoe zorg je dat jij weer lekker in je vel komt te zitten, zonder steeds bezig te zijn met wat de verslaafde allemaal doet. Deze podcastreeks zorgt ervoor dat jij de juiste stappen kan zetten en de negatieve spiraal kan doorbreken. Dit ga je stap voor stap leren.

 

Wat zit er in deze podcastreeks?

De vijf allerbelangrijkste thema’s waarin jij in actie mag komen, worden in deze reeks besproken. We gaan uitgebreid in op de do’s en don’ts, zodat jij precies weet wat jou te doen staat!

Podcast aflevering 1: Zicht krijgen op verslaving

Je krijgt meer informatie over hoe het werkt bij een verslaafde. Welke acties jij als naaste juist wel, maar zeker ook niet moet ondernemen.

Podcastaflevering 2: Voelen in het NU

Stoppen met piekeren over het verleden en je geen zorgen meer maken over de toekomst. Dat is waar we voor gaan.

Podcastaflevering 3: De juiste focus

Verslaving is als een roze olifant. Je wilt er niet aan denken of op focussen, maar het lukt niet om je er niét op te focussen. Hier leer je hoe dat anders kan.

Podcastaflevering 4: Loslaten

Je gaat leren op welke manier je kan loslaten wat je niet meer vast wilt houden.

Podcastaflevering 5: Grenzen stellen

Je krijgt duidelijkheid over welk assertief gedrag je wilt ontwikkelen. Je voelt aan wat jouw grenzen zijn en hoe je precies een grens stelt.

Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg!

Hoe het werkt met deze podcastreeks

Als je nu een zorgelozer leven wil, dan is deze reeks een mooie kickstart voor jou. Na aanmelding ontvang je direct alle informatie, zodat jij toegang krijgt tot de Academy van Verslavingspraat. Alle 5 de podcastafleveringen staan direct voor je klaar, zodat jij kan beginnen met luisteren naar de eerste aflevering.

Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten. Dat betekent dat je bijna 4 uur luistercontent hebt waar jij je voordeel mee kan doen.

Je behoudt 3 maanden toegang tot deze reeks. Zo kan je nog een keer beluisteren wat waardevol voor je was.

Wat deze podcastreeks voor jou doet

Je leert weer te vertrouwen op je gevoel
Je weet hoe je de verslaafde (en zeker ook jezelf) het beste kan helpen
Je weet precies waar jou focus naar toe mag en hoe je dat kan doen
Je voelt duidelijk wat jouw grenzen zijn en kan deze liefdevol inzetten
Je leert veel beter herkennen wat de verslaafde doet, wat is nog wel oké en wat niet meer
Je weet nu precies wat je moet doen als het niet goed voelt wat de verslaafde doet
Je laat je niet meer leiden door angst, maar door liefde voor jezelf én de ander

Wat anderen vinden van de Kickstart voor naasten

Wat super dat jullie deze reeks gemaakt hebben. Het sluit zo goed aan op het moment waarop ik nu in mijn leven sta. Sowieso ben ik heel erg blij dat jullie zoveel praktische tips geven die ik direct in kan zetten. Bedankt!

Sophie

Ik was al heel blij dat ik jullie podcast gevonden had op Spotify, maar in deze reeks zit nog veel meer waarde. Ik ben blij dat ik mezelf deze reeks gegund heb.

Kaya

Nog even voorstellen 

Wij kwamen erachter dat we door verslaving helemaal het contact met onszelf verloren waren. Rondjes blijven draaien in ons hoofd, ging ons niet meer verder helpen. We moesten leren vertrouwen op ons gevoel, eigenlijk überhaupt leren voelen, wat een enorme uitdaging was.  

Het was voor ons allebei nodig om verslavende patronen te doorbreken. Bij Robert ging het om drank, drugs, gokken en roken, maar daarnaast was hij zelf ook de naaste van een verslaafde. Wendy zag in dat ze als naaste van een verslaafde, zelf ook verslaafd was geworden aan de verslaafde. Maar ook aan perfectionisme, aandacht, controleren, werken en eten.

Onze ervaringsdeskundigheid en onze kennis als gediplomeerd coach en counselor in de verslavingszorg, hebben wij ingezet in deze kickstart. Wij gunnen jou net zo’n moeiteloos lekker leven als wij nu hebben.

Misschien heb je nog vragen zoals deze:

Kan ik direct starten met deze podcastreeks?

Jazeker, nadat je je hebt aangemeld, krijg je direct de inloggegevens van de Verslavingspraat Academy. Daar staan alle afleveringen voor je klaar.

Hoe lang houd ik toegang?

Je houdt 3 maanden toegang tot deze waardevolle reeks.

Wat is de investering?

Op dit moment kan je gebruik maken van de actie van €27,- incl btw.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Nee, je kan deze reeks alleen aanschaffen als je de mogelijkheid hebt om in één keer te betalen.

Ik ben een naaste van een verslaafde. Die ander moet toch aan de slag?

Het is heel logisch dat je dat denkt. Het is zeker zo dat de verslaafde zelf aan de slag moet. Vergeet alleen niet dat je zelf ook gedrag laat zien waar je helemaal niet blij van wordt. Sterker nog, verslaving maakt ook jou kapot, omdat je niet goed je grenzen aangeeft en obsessief in de controle zit. Eigenlijk faciliteer je de verslaafde om door te gaan, als je zelf niet leert om anders met de hele situatie om te gaan. Door met de Kickstart voor naasten aan de slag te gaan, help je niet alleen jezelf, maar ook de verslaafde.

Heb je een andere vraag?

Mail ons gerust om je vraag te stellen. Je kan een mail sturen naar hallo@verslavingspraat.nl