fbpx

Kickstart voor naasten

Met deze podcastreeks krijg jij helderheid over wat jou te doen staat als naaste van een verslaafde.

Je hebt allang in de gaten dat het helemaal niet meevalt om de verslaafde in beweging te krijgen. Dit frustreert enorm. Je zou wel willen weten hoe jij nou het beste met de hele situatie om kan gaan.

Na het beluisteren van deze 5 podcastafleveringen weet jij precies wat jíj anders kan doen, want daar heb je wél invloed op. Voor jou wordt heel helder waar je mee mag gaan stoppen en vooral wat je wél mag gaan doen.

 

 

 

Voor wie is deze podcastreeks?

Deze podcastreeks is voor naasten van verslaafden die weer rust willen ervaren. Zowel voor partners, ouders, kinderen of vrienden van verslaafden die klaar zijn met het rotgevoel dat ze ervaren door het gebruik of gedrag van de verslaafde. Voel jij dat er veel meer in het leven zit en wil jij een shift maken? Dan is deze reeks voor jou! Deze podcastreeks is niet voor naasten die willen blijven wachten tot de verslaafde iets gaat doen. Dit is voor naasten die weer de regie op hun leven willen pakken en die geen energie meer willen verliezen op het blussen van brandjes. Wij hebben deze speciale podcastreeks opgenomen voor naasten zoals jij, die:

De piekerstand als geen ander herkennen. Je vraagt je continu af of de verslaafde wel of niet aan het gebruiken is.

Je bent heel goed in het zorgen voor anderen. Je vindt het ook belangrijk om dit te doen. Eigenlijk vind je het heel lastig om ook goed voor jezelf te zorgen. Je weet stiekem wel dat je jezelf veel meer op de eerste plaats mag gaan zetten.

Als je merkt dat je blijft hangen in de negatieve spiraal die verslaving met zich meebrengt. Je vindt het moeilijk om te kijken naar wat er wél goed gaat.

Als je je gigantisch druk maakt over of de verslaafde nou wel of niet aan het liegen is.

Je hebt het gevoel dat het niet normaal is wat er bij jou thuis gebeurt. Je schaamt je er eigenlijk voor.

Hoe zou het voor je zijn als je

 • Minder ruzie hebt met de verslaafde
 • Op de juiste manier kan reageren als de verslaafde weer verbaal agressief is
 • Geen angst meer voelt voor het gedrag van de verslaafde
 • Je veilig voelt binnen je gezinssituatie.
 • Meer rust voor jezelf ervaart
 • Meer verbinding voelt met de verslaafde en jezelf
 • Grenzen (her)ontdekt en er voor kan gaan staan
 • Weer een goede nachtrust hebt.
 • Geen schaamte meer voelt.

Wat jij wil, is dichterbij dan je denkt!

Waarom deze KICKSTART podcastreeks?

Als naaste van een verslaafde heb je het zwaar te verduren. Je hebt al van alles geprobeerd om iets aan de situatie te veranderen, maar niks lijkt écht te lukken.

Zoveel naasten zakt de moed in de schoenen. Langzaamaan krijgen ze wel in de gaten dat ze die ander maar moeilijk kunnen veranderen. Toch vragen ze zich af hoe het nou verder moet. Als de verslaafde niet in gebruik is, of naar gedrag laat zien, dan is hij of zij namelijk de allerliefste. De naasten willen eigenlijk niet zonder de verslaafde, maar zien wel in, dat er íets moet gebeuren.

Juist voor naasten die willen leren hoe zíj anders met de situatie om kunnen gaan hebben wij de 5 allerbelangrijkste must do’s op een rij gezet.

Een podcastreeks die je kan beluisteren wanneer jij maar wilt, waar je maar wilt. Omdat we je gunnen dat je stappen kan gaan  zetten naar een mooier leven.

Deze podcastreeks is geschikt voor jou als je de naaste van een verslaafde bent. Het maakt hierbij niet uit om welke soort verslaving het gaat. Je kan denken aan  verslavingen zoals: Alcohol, drugs, gamen, gokken, seks, aandacht, perfectionisme, eten, shoppen, social media, controle, sporten, werken, roken.

De 5 afleveringen

KICKSTART

Klik op het + je, voor meer info

🟠 Podcastaflevering nummer 1: ZICHT KRIJGEN OP VERSLAVING

In deze aflevering krijg je meer informatie over hoe het werkt bij een verslaafde.  Welke acties jij als naaste juist wel, maar zeker ook juist niet moet ondernemen.

 

 • Je leert de do’s & don’ts voor wat betreft jouw eigen gedrag in relatie tot de verslaafde;
 • Voor jou wordt duidelijk wat je direct anders wilt gaan doen.
🟠 Podcastaflevering nummer 2: VOELEN IN HET NU

Stoppen met piekeren over het verleden en je geen zorgen meer maken over de toekomst. Dat is waar we voor gaan.

In deze aflevering ga je leren hoe je in het NU kan leven. Juist bij leven in het NU speelt mindfulness en meditatie een grote rol.

 • Je krijgt tips hoe je meditatie kan integreren in je leven;
 • Je leert hoe je je juist op het NU kan focussen;
🟠Podcastaflevering nummer 3: DE JUISTE FOCUS

Verslaving is als een roze olifant. Je wilt er niet aan denken of op focussen, maar het lukt je niet om je er niet op te focussen.

In deze aflevering ga je leren HOE het precies zit met jouw focus en of dat wel anders kan.

 • Je leert hoe het zit met jouw focus op verslaving;
 • Je leert dat het jou geen geluk gaat brengen als je blijft focussen op de verslaving:
 • Voor jou wordt duidelijk hoe en waarom jij je focus wilt veranderen.
🟠 Podcastaflevering nummer 4: LOSLATEN

Verslaving heeft jou veel schade toegebracht. Naasten voelen zichzelf vaak verantwoordelijk voor zaken die eigenlijk van de verslaafde zijn.

In deze aflevering ga je leren wat de echte betekenis van loslaten is.

Je leert hoe je spanningen kan loslaten;

 • Je leert wat het jou oplevert als je gaat leren loslaten;
 • Je gaat leren op welke manier je kan loslaten wat je niet meer wilt vasthouden.
🟠 Podcastaflevering nummer 5: GRENZEN STELLEN

Als naaste ben je vaak helemaal kwijt wat jouw grenzen zijn. Je hebt vaak niet eens in de gaten hoe dat nou zover gekomen is.

In deze aflevering ga je nog meer voelen wat jij wilt voor de toekomst. Je maakt de stap van hoofd naar hart.

 • Je leert wat assertief gedrag is en hoe assertief jij nou eigenlijk bent;
 • Je krijgt inzicht in welk ander gedrag je graag wilt ontwikkelen;
 • Je leert hoe je aan kan voelen wat jouw grenzen zijn.

Wat je precies krijgt?

In deze 5-delige podcastreeks geven wij jou mega veel waarde voor maar €100,-. Wij delen welke kickstart je als naaste van een verslaafde zou moeten maken. We inspireren je met voorbeelden vanuit ons leven, omdat we willen dat jij weer je eigen kracht van binnenuit gaat voelen. Na het beluisteren van deze reeks weet jij precies wat jou te doen staat om meer rust en geluk te gaan ervaren.

 

 • Toegang tot de leeromgeving waar de podcastafleveringen voor je klaarstaan
 • 5 afleveringen met waardevolle inhoud, je krijgt veel kennis, maar ook praktische tips
 • Je houdt 3 maanden toegang tot deze reeks, zodat je ze op eigen tempo kan (her)beluisteren
 • Je krijgt voorbeelden vanuit onze eigen praktijk.

Alles zal voor jou gaan veranderen als jij de juiste dingen gaat doen

Wat anderen zeggen

“Wat fijn dat ik Verslavingspraat gevonden heb, Robert en Wendy zijn ervaringsdeskundigen en weten in hun podcastreeks precies die handvatten te geven die je nodig hebt om in de chaos van verslaving, je weg te vinden. De afleveringen zijn zorgvuldig opgebouwd en geven je zicht hoe het bij jezelf werkt. Wat is het nou om naaste te zijn van een verslaafde, wat is nu een verslaving, hoe ga je met een verslaafde om? Hoe fijn is dat! Je mag en kan en moet je op jezelf focussen. Dit geeft zo’n verlichting. Hierdoor heb je het gevoel dat je door kunt. Dit heeft mij enorm gesterkt. Ik kan weer verder!” – Anne

Over Robert & Wendy

Jarenlang hebben wijzelf in het verschrikkelijke web van verslaving gezeten. We hebben allebei ongewenst verslavingsgedrag laten zien, maar zijn ook allebei naaste van een verslaafde.

Al meer dan 5 jaar weten wij dat het anders kan. We hebben van alles uitgeprobeerd en weten precies wat wel en niet werkt. Omdat we graag het taboe op verslaving willen doorbreken, delen wij al in meer dan 150 podcastafleveringen gratis onze tips en inzichten.

Als geen ander weten wij dat naasten zo kunnen lijden onder de situatie en omdat de focus al zo vaak op de verslaafde is, wilden wij juíst voor de naasten een speciale training maken.

Wij hebben gekozen voor een speciale reeks voor naasten. Een reeks waarin we de 5 allerbelangrijkste kickstart acties delen op een andere en uitgebreidere manier, dan we in onze reguliere podcast doen.

Ben jij klaar voor maximaal resultaat in je leven?

 

 

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt deze podcastreeks?

De reeks bestaat uit 5 delen. De lengte van de verschillende aflevering is steeds rond de 45 min.

Wanneer kan ik starten met deze KICKSTART podcastreeks?

Je kan binnen enkele minuten, nadat je de podcastreeks hebt aangeschaft, beginnen met luisteren.

Kan ik de podcastafleveringen vanaf mijn telefoon beluisteren?

Jazeker! De afleveringen zijn te vinden in onze online leeromgeving van de VERSLAVINGSPRAAT ACADEMY. Je kan ook via een app toegang krijgen tot onze academy.

Hoe lang houd ik toegang tot de KICKSTART podcastafleveringen?

Na aanschaf van de reeks behoud je 3 maanden lang toegang. Op deze manier heb je ruim de tijd om alle afleveringen te beluisteren en kan je ze zelfs meerdere malen beluisteren. 

Maakt het nog uit met welke soort verslaving ik te maken heb?

Deze podcastreeks is voor jou geschikt als je de naaste van een verslaafde bent. Het maakt niet uit om welk soort verslaving het gaat.