fbpx

Dat is  vragen naar de bekende weg, toch? Dat kan natuurlijk niet!….. Ja, dat kan natuurlijk wél…maar dan gaat die alcoholist wél kapot aan de drank…., toch? Hmmm, wat is het nou?

Wendy en ik hebben bovenstaande vraag eens onder de loep genomen en gekeken hoe wij daar in staan. Dit hebben we gedeeld in onze podcast #35 en #36. In twee delen inderdaad, omdat we hebben gekeken wat drinken betekent voor de alcoholist en wat drinken betekent voor zijn/haar naaste(n).

Maar ik zal je alvast meenemen wat er zoal uitgekomen is. Laat ik beginnen met een waarschuwing aan jou, de lezer:

Onze bevindingen, zijn ónze ervaringen en is de manier hoe wíj met alcoholisme en verslaving om gaan. We hebben door jarenlange ervaring in de reguliere verslavingszorg gemerkt dat er eigenlijk maar 1 verhaal verteld wordt, waardoor ook ónze zienswijze heel eenkennig leek te worden. Gelukkig zijn we bijtijds ontsnapt aan deze eenzijdige mening over verslaving; te weten dat het een ongeneeslijke ziekte is, die bij gebruik alleen maar kan leiden tot gevangenissen, inrichtingen of de dood! Op basis van onze eigen ervaringen en nu we ons ook tussen andere mensen begeven, menen wij een andere manier gevonden te hebben, die veel vriendelijker, zachter, liefdevoller én minimaal zo helpend is, als de alom bekende methode, waarin het ten strengste afgeraden wordt om ook nog maar iets wat met je oude verslavingsgedrag te maken heeft, te ondernemen. Het is een manier die óns enorm helpt en vele van onze klanten inmiddels. Dus dit is op geen enkele wijze een veroordeling van de reguliere verslavingszorg, integendeel, het is een ándere manier! Een manier die nu al een redding blijkt te zijn voor velen!

Eigenlijk heb ik met deze voetnoot vooraf, al antwoord gegeven op de gestelde vraag: Kan een alcoholist weer gewoon drinken? Het antwoord is JA!, maar niet zonder belangrijk zelfontwikkelingswerk vooraf!!!

Ikzelf heb een aantal maanden geleden weer eens een wijntje gedronken, na jaren van 100% abstinentie, oftewel geheel onthouding. Ik heb dit gedaan om twee redenen:

  1. Mijn visie op verslaving en het loskomen daarvan was drastisch veranderd ten opzichte van wat mij die jaren daarvoor werd verteld. Om mijn eigen visie te toetsen was het natuurlijk belangrijk om het in de praktijk te testen.
  2. Ik had simpelweg zin in een wijntje. En in mijn nieuwe visie en aanpak van verslaving, wat ik liever ongewenst verslavingsgedrag noem, ben ik bij machte om gezonde keuzes te maken. Hiermee bedoel ik dat ik keuzes kan maken, die het leven van mijn mooiste leven, mogelijk maakt.

Nu wil ik absoluut niet zeggen dat een alcoholisch drankje gezond is. Net zoals koffie, suiker, frituur, sporten zonder warming up,  enzovoort dat ook niet is. Het gaat erom dat je voor jezelf de afweging mag maken, wat voor jou werkt. En hier zit natuurlijk ook gelijk het addertje onder het gras! Want is het niet zo dat een alcoholist of iemand die lijdt aan ongewenst verslavingsgedrag een professional is in het manipuleren van zijn eigen gedachten en zijn omgeving?! Ja! Tuurlijk, dat is zo! Daarom zei ik ook ‘Ja, maar niet zonder een hoop zelfontwikkelingswerk vooraf!’.

Hier zit de sleutel. De afgelopen jaren heb Wendy en ik ons ondergedompeld in alles wat met verslaving, verslavingszorg, maar ook met de Wet van Aantrekking te maken heeft. We hebben de Wet van Aantrekking getoetst aan de wetenschap. We hebben vele mensen gesproken in de reguliere verslavingszorg, de zelfhulpgroepen als de AA, maar ook vele mensen buiten de reguliere verslavingszorg, maar die te maken hebben met neurowetenschap, kwantumfysica en wat al niet meer. Hierdoor zijn wij in staat om een heel eigen kijk op ongewenst verslavingsgedrag te ontwikkelen. Hierdoor hebben wij een unieke manier gevonden om los te komen van ongewenst verslavingsgedrag. Een manier die helemaal gebaseerd is op je eigenwaarde, je zelfliefde, de hoge vibraties in het leven zoals plezier, liefde, vrede en niets meer te maken heeft met wrok, angst, terugval, dag-voor-dag, waarschuwing na waarschuwing (één is teveel en duizend nooit genoeg). Het is zo bevrijdend gebleken!

We kunnen nu met 100% overtuiging zeggen dat wij mensen heel succesvol helpen om los te komen van hun ongewenste verslavingsgedrag, zodat ze daarna volledig vrij kunnen zijn in welke keuzes ze ook willen maken.

 

Mocht jijzelf óók op deze unieke wijze los willen komen van jouw ongewenste verslavingsgedrag of van het gedrag van die ander? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in op de wachtlijst van het life changing traject: Walk to Freedom via www.verslavingspraat.nl/walk-to-freedom